• Goed nieuws voor fanatieke basketbalsters in Houten! Vanaf nu kunnen meiden vanaf 13 jaar met basketbaltalent ook dichterbij huis hun sport beoefenen op het allerhoogste niveau. De nieuwe Basketball Academy Utrecht (BAU) is een unieke samenwerking tussen een aantal basketbalverenigingen in de provincie Utrecht, waaronder Basketbalclub Woodpeckers. Door de de samenwerking hoeven meiden vanaf 13 jaar niet meer het uit huis uit om in Weert of Zwolle naar een basketbalacademie te gaan.

   

  Vorig jaar februari staken een paar fanatiekelingen de koppen bij elkaar en de samenwerking met verenigingen in de regio gezocht. Initiatiefnemer Mattijn Boerkamp: “We startten begin vorig jaar met het organiseren van regionale trainingen voor meiden in de regio Utrecht. Het bleek een schot in de roos en al snel trainden er om de week tussen de dertig en veertig bloedfanatieke en getalenteerde meiden tussen 12 en 16 jaar met elkaar.”

   

  VU16 doet met de besten mee

  Via de regionale trainingen vonden steeds meer basketbalsters elkaar. Met de leeftijdsgroep 14-15 jaar voorop, waar al snel een groep meiden méér wilden. VU16 (Vrouwen Under 16) was snel een feit. Head coach Kim Bos: “In de regio Utrecht loopt veel basketbaltalent rond. Meiden die eerst naar Amsterdam, Zwolle of zelfs Weert moesten om op het hoogste niveau te spelen, konden nu in Utrecht trainen. Het VU16 team doet in de landelijke competitie op Eredivisie niveau mee. “Inmiddels hebben de meiden zich in de eindronde bij de laatste zes geplaatst. Een geweldige prestatie voor een groep die nog geen jaar bij elkaar is!”, beseft Bos met trots.

   

  Ook vanuit Houten vinden talentvolle meiden hun weg naar het regionale talententeam van Basketball Academy Utrecht. Fiene de Wildt speelt al vanaf haar zevende basketbal bij de Woodpeckers en is iedere dag in de sporthal te vinden. Fiene over basketballen in de VU16: “We spelen op het allerhoogste niveau en doen het goed in de competitie. Ik kan mijn trainingen in Utrecht goed combineren met mijn school en geef zelfs nog training aan de U12-1 bij de Woodpeckers.”

   

  Ook VU14 en VU18 op het allerhoogste niveau

  Voor komend seizoen wil Basketball Academy Utrecht de VU16 uitbreiden met een VU14 en een VU18. Boerkamp: “Daarmee bedienen we de gehele vrouwelijke leeftijdsgroep van 12 t/m 17 jaar in de regio Utrecht om uit te komen op het allerhoogste niveau in Nederland. We zijn geen eendagsvlieg en willen de meiden perspectief bieden om door te groeien in hun sport.”

   

  TRY-OUTS: laat je zien

  BAU organiseert zondag 17 maart en zondag 7 april van 10.00 tot 12.00 uur try-outs voor VU16 en VU18 in Sporthal Nieuw Welgelegen in Utrecht. Talentvolle basketballende meiden tussen de 13 en 17 jaar kunnen zich inschrijven voor de try-outs. Zij verdienen het om in het midden van het land op het allerhoogste niveau te basketballen. Het meidenteam van Basketball Academy Utrecht VU16 bewijzen het iedere week!

   

  Meld je aan via deze link.

   

  Wil je meer informatie over Basketball Academy Utrecht of niets missen van alle updates van de teams? Volg ze op www.instagram.com/basketballacademyutrecht/