• Basketball.nl app

  Wij raden iedereen aan de Basketball.nl app te installeren vanuit de Google Play of Apple Store. Zoals hieronder te lezen is, zitten er belangrijke functies voor de coaches in, maar ook voor spelers en ouders/verzorgers is het een handige app om het wedstrijdprogramma en uitslagen bij te houden. Met de app kun je individuele spelers, complete teams, het verloop van wedstrijden van de Woodpeckers bekijken en het wedstrijdprogramma raadplegen.

  Voordat je de app kunt gebruiken dien je je wel te registeren. Voor leden van de vereniging is het belangrijk om daarbij het e-mailadres te gebruiken dat bekend is bij de Woodpeckers. Als je dat doet worden de uitgebreidere functies beschikbaar gemaakt. Lukt het dus niet om als lid te registreren, stuur dan even een e-mail naar secretaris@bcwoodpeckers.nl 

  Als je niet als lid bij de vereniging staat ingeschreven, kun je je nog steeds registreren in de app, maar zul je alleen het programma en uitslagen kunnen zien, nadat je met de zoekfunctie hebt gezocht naar 'Woodpeckers' of het gewenste team.

 • Uitleg voor ouders

  Sinds enige jaren is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht. Die stelt dat kinderen tot 16 jaar niet zelf meer mogen aangeven of zij met naam en/of foto zichtbaar willen zijn binnen een platform. Dit geldt dus ook voor de persoonlijke instellingen van kinderen onder 16 in de basketball app.

  Mocht je de gegevens van je zoon of dochter willen wijzigen, dan kan dit door de ouder/verzorger gedaan worden. Voordat je dit kunt doen, moet het e-mailadres van de ouder/verzorger bij de ledenadministratie van BC Woodpeckers bekend zijn en gekoppeld zijn aan de betreffende jeugdspeler.

  Er zijn verschillende situaties die zich voor kunnen doen:

  1. Het kind heeft geen eigen telefoon.
  2. Het kind heeft een eigen telefoon, maar ik wil de gegevens zelf beheren
  3. Het kind beheert zelf zijn gegevens.

  Op de volgende pagina heeft Sportlink toegelicht wat de ouder/verzorger per situatie moet doen.

  Ik ben ouder en wil de gegevens van mijn kind aanpassen

 • Digitaal wedstrijdformulier

  Met ingang van het seizoen 2017/2018 wordt het verloop van de basketbalwedstrijden digitaal bijgehouden met het digitaal wedstrijdformulier (mDWF).

  De wedstrijdformulieren worden digitaal ingevuld via de Basketball.nl Sportlink app. Met de invoering van het digitale wedstrijdformulier zijn de spelerspassen niet meer nodig, deze zijn digitaal in de app te raadplegen.

  Aangezien nog niet alle clubs gebruik maken van het digitale wedstrijdformulier, is het belangrijk om naar uitwedstrijden altijd de spelerspassen mee te nemen!

 • Uitleg voor coaches

  Na registratie (met het bij de basketbalvereniging bekende e-mailadres) ben je als coache in staat om via de app de teamopgave te doen. De spelers van je team kun je markeren als start- of wisselspeler. Er dient tevens een rugnummer worden toegevoegd/aangepast en er dient een aanvoerder te worden benoemd.

  Tot slot kunnen ook bankspelers worden toegevoegd aan het team. Dit dient uiteraard te gebeuren voordat de scheidsrechters de spelerscontrole uitvoeren en de wedstrijd kan starten, maar kan ook (tot maximaal 1 week) eerder.

 • Uitleg voor spelers

  Voor de spelende leden is het belangrijk dat er een goed lijkende, duidelijke foto van de speler aan zijn/haar profiel gekoppeld is. Op basis van deze foto voert de scheidsrechter de spelerscontrole voorafgaand aan de wedstrijd uit. Bij niet-gelijkende foto’s kan een scheidsrechter een speler de toegang tot een wedstrijd weigeren!

 • Uitleg voor scheidsrechters

  Het is de taak van de scheidsrechters om voorafgaand aan een wedstrijd de ingevoerde spelers van beide teams te controleren. Via bijgaand filmpje kun je bekijken hoe je dit kunt doen.