• Informatie voor teammanagers

  Wie wast de shirts? Wie rijdt er naar de uitwedstrijden? Wie neemt er tijdens de thuiswedstrijden plaats achter de wedstrijdtafel of staat in de kantine? De teammanager heeft een coordinerende rol. Ook schrijft de teammanager het team in wanneer het mee wilt doen aan een toernooi of clubactiviteit.

  De teammanager verzorgt alle randvoorwaarden rondom een basketbalteam. Niet dat een teammanager alles zelf hoeft te doen, maar er moet wel iemand zijn die ervoor zorgt dat het team gewoon kan basketballen. Zo maakt de teammanager aan het begin van het seizoen een schema met de wedstrijden van het team. Hij/zij zorgt er tevens voor dat de verschillende taken worden verdeeld.

  Hieronder zijn een aantal documenten te vinden die je als teammanager nodig hebt.

  • Gedragscode Spelers NBB. Dit document dient aan het begin van het seizoen door de spelers ingevuld en ondertekend te worden. Op het formulier staan een aantal gedragscodes waaraan de spelers zich dienen te houden, zoals het respect voor elkaar hebben en beslissingen van de scheidsrechter accepteren. Zorg ervoor dat dit document bij iedere wedstrijd aanwezig is, er kan naar gevraag worden.
  • Contract Corveelijst. Dit document dient aan het begin van het seizoen ondertekend te worden. Op het formulier staan een aantal afspraken zoals deze binnen basketbalclub Woodpeckers gelden. Bij spelers onder de 18 jaar dient een ouder/verzorger te tekenen.
  • Kantinebeheer. Hierin worden de taken van de kantinedienst beschreven. Hierin staat o.a. ook het sleutelbeheer omschreven.
  • Zaalwacht. Dit document omschrijft de taken van de zaalwacht; onder andere het gereedmaken of opruimen van de velden.
  • TeamTakenSchema. Deze spreadsheet is te gebruiken om de taken in het team vast te leggen en aan iedereen binnen het team te verspreiden.
  • In de spreadsheet Teamkleuren staan de kleuren waarin de teams spelen. Wanneer je tegen een team speelt met ongeveer dezelfde kleuren dient het UITspelende team te zorgen voor andere kleding. BC Woodpeckers heeft voor deze gevallen rode uitspeelkleding beschikbaar, wees wel op tijd met regelen! In de sheet zijn de kritische teams vetgedrukt aangegeven.
  • Afkortingen en adressen sporthallen. Vaak wordt er alleen een afkorting gegeven van de sporthal waar gespeeld moet worden. Dit overzicht maakt veel duidelijk.
  • En tot slot de Instructie openen en sluiten Sporthal.