• Basketbalclub Woodpeckers

  In Houten wordt inmiddels al meer dan 40 jaar basketbal gespeeld. In eerste instantie onder de vlag van Quidam uit Bunnik en later als zelfstandige vereniging in Houten en inmiddels uitgegroeid tot middelgrote basketbalvereniging met meer dan 250 actieve leden. Bij Basketbalclub Woodpeckers kun je altijd op je eigen niveau basketballen en iedereen is dan ook van harte welkom!

  Basketbalclub Woodpeckers heeft teams in alle leeftijdscategorieën en niveaus. Je kunt in een team wedstrijden spelen in de regio, maar ook op hoger (landelijk) niveau. Ook als je geen competitie wilt spelen, dan ben je van harte welkom. Verder is er een recreanten groep die 1 keer per week traint. Basketbalclub Woodpeckers staat bekend om haar talentontwikkeling en er wordt dan ook nauw samengewerkt met andere verenigingen om talenten maximaal tot hun recht te laten komen.

   

  Wanneer je wilt basketballen, dan ben je altijd van harte welkom om een keer een proeftraining te doen.

   
  Als er plek is in een team, dan kun je ook competitiewedstrijden gaan spelen. Wanneer je kunt instromen en bij welk team je van harte welkom bent, kun je informeren bij de Technische Commissie door een mail te sturen naar: tc@bcwoodpeckers.nl.
   

  Voor de jeugd (6 - 12 jaar) is er een speciale mogelijkheid om kennis te maken met de basketbalsport! Je kunt uiteraard meteen lid worden, maar bij de Woodpeckers bieden we je een unieke manier om te bekijken of basketbal jouw sport is. Je kunt namelijk, zonder meteen lid te worden van de Woodpeckers, meedoen aan de Basketball'sCool! Je traint dan geheel vrijblijvend mee door een strippenkaart te kopen bij de trainer.

  Als je competitie wilt spelen en/of met je leeftijdsgenoten wilt trainen, dan wordt je op basis van je geboortejaar als volgt ingedeeld:

  • Geboortejaren 2012 - 2013: U-8  (gemixte teams; spelen nog geen competitie)
  • Geboortejaren 2010 - 2011: U-10  (gemixte teams)
  • Geboortejaren 2008 - 2009: U-12  (gemixte teams)
  • Geboortejaren 2006 - 2007: U-14  (meiden en jongens teams)
  • Geboortejaren 2004 - 2005: U-16
  • Geboortejaren 2002 - 2003: U-18
  • Geboortejaren 2000 - 2001: U-20
  • Geboortejaren 1998 - 1999: U-22
   
   
  Basketbalclub Woodpeckers werkt intensief samen met het enthousiaste team van FysioVandaag. Ook zijn er regelmatig fysiotherapeuten bij trainingen aanwezig en is er een gratis inloopspreekuur voor leden. Mocht er tijdens onze trainingen en wedstrijden iets gebeuren, dan kunnen wij bovendien terugvallen op de EHBO-materialen van EHBO-koffer.nl. (De EHBO-materialen tref je aan in de trainingskast!)